src="https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vZe8Dt26LzIKbLjzuzgSFNGRiYg2XeW7w5LajMuAohkHUnnX6sebXiHrLEQ581_lukBnmpnTx2mLPIiliA8r36GldCqrZMh0S5iY49ZM0q6LmCr64ZplJF8Mzf_kd3uWe3c02RQRpZabMKnu5AIdjvntlR03l-m46z927ujfcdXZt1iAdPFqsH0o0Blk7B=s0-d">
BAHAN-BAHAN:
200gm tepung gandum
100gm susu pekat
100gm gula halus
150gm marjerin
100gm Horlicks
1biji telur
10gm soda bikartbonat
10gm serbuk penaik
Cip Coklat untuk hiasan
CARA MEMASAK:
1. Pukul telur bersama marjerin dan gula hingga kembang.
2. Masukkan pula susu, Horlick, soda bikarbonat, baking powder. Gaul sebati.
3. Masukkan tepung kemudian uli hingga membentuk doh.
4. Bentukkan adunan menjadi bunga. Letakkan cip coklat sebagaihiasan.
5. Bakar pada suhu 150C selama 10 minit atau sehingga biskut menjadi keperangan.
6. Keluarkan dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.
dan
BAHAN-BAHAN:
200gm tepung gandum
100gm susu pekat
100gm gula halus
150gm marjerin
100gm Horlicks
1biji telur
10gm soda bikartbonat
10gm serbuk penaik
Cip Coklat untuk hiasan
CARA MEMASAK:
1. Pukul telur bersama marjerin dan gula hingga kembang.
2. Masukkan pula susu, Horlick, soda bikarbonat, baking powder. Gaul sebati.
3. Masukkan tepung kemudian uli hingga membentuk doh.
4. Bentukkan adunan menjadi bunga. Letakkan cip coklat sebagaihiasan.
5. Bakar pada suhu 150C selama 10 minit atau sehingga biskut menjadi keperangan.
6. Keluarkan dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.
0 Response to "Resipi Biskut Bunga Horlicks Rangup"
Posting Komentar