Koleksi Aneka Biskut Raya Popular Berkeju Paling Sedap kompom Disukai Ramai








1. PARMESAN PINEAPPLE TART



BAHAN-BAHAN:

BAHAN A:
100gm mentega
100gm marjerin
50gm krim keju
60gm gula ising
1 biji kuning telur
Esen vanila
50gm tepung jagung | diayak bersama gandum
330gm tepung gandum



BAHAN B:
Jem nenas secukupnya



BAHAN HIASAN:
3 biji kuning telur
Keju cheddar diparut memanjang



CARA MEMASAK:

1. Pukul mentega, marjerin, krim keju dan gula hingga kembang. Masukkan telur serta esen vanila dan pukul sebati.

2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung – diuli sebati.

3. Ambil sedikit adunan. Dibulat dan dileperkan.

4. Isikan jem nenas, dikepalkan dan dibulatkan semula adunan tadi.

5. Sapukan dengan kuning telur dan tabur keju cheddar di atasnya.

6. Bakar di dalam oven dengan suhu 150C selama lebih kurang 15 hingga 20 minit atau hingga kekuningan.

7. Angkat, sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.



INFO CHEF : Parutan keju cheddar di atasnya menambah kesedapan biskut.



2. BISKUT KEJU SARANG SEMUT



BAHAN –BAHAN:
200gm mentega
100gm krim keju
125gm gula ising
150gm tepung gandum
300gm tepung kastard
70gm keju cheddar diparut



HIASAN:
Coklat rice untuk tabur
Cawan kertas



CARA MEMASAK:

1. pukul mentega, krim keju dan gula hingga kembang. Masukkan tepung gandum dan tepung kastard. Gaul rata. Sejukkan adunan di dalam peti ais selama setengah jam. Kemudian parutkan adunan tadi bersama keju cheddar.

2. Dengan menggunakan sudu kecil, masukkan campuran adunan dan parutan keju ke dalam cawan kertas. Hiaskan dengan coklat rice.

3. Bakar di dalam oven dengan suhu 160C selama 30 minit .

4. Keluarkan dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.



3. BISKUT KEJU CORNFLAKE



BAHAN-BAHAN:
100gm tepung superfine
100gm tepung jagung
150gm gula ising
125gm mentega buttercup
125gm krim keju
150gm cornflakes (diramas kasar)



CARA MEMASAK:

1. Pukul mentega, gula ising dan krim keju hingga sebati.

2. Masuk tepung sedikit demi sedikit dan kacau hingga sebati.

3. Sudukan adunan ke atas conflakes dan kepal-kepalkan ia mengikut saiz yang dikehendaki.

4. Bakar pada suhu 160C selama 30 minit atau masak.


Selanjutnya >>> 
4. SAMPRIT DAHLIA CHEESE  


dan

0 Response to "Koleksi Aneka Biskut Raya Popular Berkeju Paling Sedap kompom Disukai Ramai"

Posting Komentar

Resepi Mee Goreng Basah paling Sedap ,Senang nak buat kompom menjadi

Mee Goreng Basah Bahan bahan 1 bungkus mee kuning dibilas dan tos 10 ekor Sotong dibersihkan potong dan tos 1 paket Fish ball dibersihk...