Info chef: Boleh juga letakkan jem nanas jika mahu.
BAHAN-BAHAN:
- 180gm mentega
- 150gm gula kastor
- 2 biji kuning telur
- 2 sudu makan susu tepung
- 1 sudu teh esen vanila
- 30gm kelapa kering yang dikisar halus
- 320gm tepung gandum
- Secubit garam
HIASAN :
- Jem strawberi dan kelapa kering
CARA MEMASAK:
1. Mentega, gula, esen vanila, kuning telur dan susu dipukul sehingga berkrim.
2. Masukkan tepung, garam, pukul sebati.
3. Uli perlahan-lahan dengan tangan bertepung sehingga menjadi doh yang lembut.
4. Gelek adunan dan terap menggunakan acuan bulat.
5. Lekukkan bahagian tengah adunan menggunakan jari.
6. Picitkan jem strawberi di tengah adunan dan taburkan di atasnya kelapa kering.
7. Bakar adunan pada suhu 170C selama 25 minit atau sehingga masak.
8. Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara.
2. Masukkan tepung, garam, pukul sebati.
3. Uli perlahan-lahan dengan tangan bertepung sehingga menjadi doh yang lembut.
4. Gelek adunan dan terap menggunakan acuan bulat.
5. Lekukkan bahagian tengah adunan menggunakan jari.
6. Picitkan jem strawberi di tengah adunan dan taburkan di atasnya kelapa kering.
7. Bakar adunan pada suhu 170C selama 25 minit atau sehingga masak.
8. Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara.
0 Response to "Biskut Mentari Kelapa. Lemak-Lemak Rangup. Memang Laris Raya Nanti."
Posting Komentar